VÁROSI KISPÁLYÁS MŰFÜVES
LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA
2021.
 

 

Célja: Jászárokszállás város és környéke lakosainak és fiataljainak rendszeres sportolási lehetőség biztosítása minden korosztály (16 év felett) számára az egészség megőrzése és a hasznos szabadidő eltöltés érdekében, továbbá a bajnokság keretében a csapatok helyezési sorrendjének eldöntése.
 


Rendezők: Városi Kispályás Labdarúgó Versenybizottság, melynek tagjai: Csomor László Dobos Zsolt
A Fegyelmi Bizottság tagjai: Csomor László, Dobos Zsolt, nevezett csapatokból kiválasztott 3 fő játékos

Résztvevők: I. osztály nevezett csapatok

Azok a játékosok szerepelhetnek, akik 2020. március 15. után a Magyar Labdarúgó Szövetség által lebonyolított nagypályás NB labdarúgó mérkőzésen, korosztálytól függetlenül, nem léptek pályára.
A bajnokságban 
korosztálytól függetlenül nem szerepelhet a 2020. március 15. után pályára lépett NB I-es, NB II-es, NB III-as nagypályás játékos, valamint 2020. március 15. után pályára lépett NB I-es, NB II-es futsal játékos sem. Azok a játékosok, akik ezen bajnokságok, vagy kupamérkőzések bármelyikében a fent említett időpontok után pályára léptek nem szerepelhetnek a jászárokszállási kispályás labdarúgó tavaszi- őszi szezonos műfüves bajnokság osztályában. Megye I-es játékos egy csapaton belül 2 fő engedélyezett. 1984 előtt született játékosok feltételek nélkül nevezhetőek.

A bajnokság lebonyolítása:
Körmérkőzéses rendszerben, vasárnap délelőtti napokon,
Feljutó és kieső csapat nincs.

A tavaszi idény kezdete csapatok számától és az akkori vírus helyzet függvényében indul
.
Játékidő 2 x 25 perc. Csapatlétszám: max.: 12fő.
Egy időben 6 fő (kapus + 5 mezőnyjátékos) tartózkodhat a pályán.

Nevezési határidő: február 28. 18.00 óra !!!
A kitöltött nevezési lapot, illetve játékoslistát február 28-ig kell e-mail-ben visszaküldeni a 
zsolt.dobos@rosenberger.com címre. A nevezési lap határidőre történő leadása feltétele a részvételnek!
Költségtérítési díj:
nevezett csapatlétszámtól függően ft/csapat a tavaszi szezonra,
fizetési határidő: 2021. március 15.
A befizetés átutalással a jászárokszállási sportegyesület bankszámlájára történik.
Számlaszám: 11745121-20016375
Átutaláskor a megjegyzés rovatban kérjük a csapat nevét feltüntetni! Számlaigényt előre szükséges jelezni!
Határidőn túli befizetés esetén fordulóként 3-3 pontot levonunk a csapattól. Amelyik csapat határidő lejártát követő további három forduló leteltével sem fizeti be nevezési díját, kizárásra kerül a bajnokságból. A kizárt csapat benevezett játékosai 1 évig nem szerepelhetnek a bajnokságban.

Helyezések eldöntése: A helyezési sorrendet a megszerzett pontok száma határozza meg. Azonos pontszám esetén az alábbi sorrend dönt: egymás elleni mérkőzés eredménye, összesített gólkülönbség, több rúgott gól.

Díjazás: Az 1-3. helyezett csapat oklevelet, érmet és labdát, az 1. helyezett csapat kupát is kap. Oklevélben minden induló csapat részesül
Különdíjban részesül a legtöbb gólt elérő játékos.

Egyéb rendelkezések:

A csapatokra várakozási idő 5 perc. Amennyiben az egyik csapat nem jelenik meg ez idő alatt, úgy a jelenlévő csapat 3:0-s gólkülönbséggel kapja meg a 3 bajnoki pontot. Ha egyik csapat sem jelenik meg, akkor 0:0-s gólkülönbséggel egyik csapat sem kap pontot. Ha egy csapat másodszor sem jelenik meg, akkor 3 pontot levonunk az eddigi pontszámából. Harmadszori ki nem állás esetén a csapatot kizárjuk a bajnokságból. Kizárás esetén a csapat összes eredményét töröljük

Ha egy csapat 24 órával előtte nem jelzi, hogy nem tud kiállni, úgy már az első esetben is 3 büntetőponttal sújtjuk. Harmadik ki nem állás esetén a versenybizottság dönt.

A benevezett 12 fő léphet pályára egy mérkőzésen belül. Cserélni csak a pálya középvonalánál lehet a játékvezetővel átellenes oldalon, hogy a szabályos játékos- csere ellenőrizhető legyen a játékvezető által.

A mérkőzéseken figyelmeztetés lehet szóbeli, 3 perces, illetve 5 perces, valamint végleges kiállítás. Végleges kiállítás esetén 5 perc múlva a csapat kiegészülhet másik játékossal. A véglegesen kiállított játékos az adott meccsen már nem léphet pályára. Véglegesen kiállított játékos automatikusan fegyelmi tárgyaláson vesz részt. Eltiltása min. 1 mérkőzés.

A fegyelmi- illetve versenybizottság tagjai a játékvezetővel egyenrangú személynek számítanak, így az ellenük elkövetett sértegetés, fenyegető magatartás minden esetben fegyelmi eljárást eredményez.

Óvást 48 órán belül (legkésőbb kedd 10.00 óráig) írásban, e-mailben kell benyújtani a 
zsolt.dobos@rosenberger.com címen
 


Egészségügyi szolgálat híján a csapatok játékosai a nevezéssel egyidejűleg elfogadják, hogy a bajnokságban saját felelősségükre vesznek részt. Sérülés esetén elsősegélyláda a pálya mellett található
.
 


Fegyelmi, illetve óvási ügyek tárgyalása szerdánként 17:30 kor a műfüves pályán, melyen a kiállított játékos, annak csapatvezetője, illetve az óvó fél is részt vehet. A kiállított játékos a fegyelmi tárgyalás megtörténtéig nem rendelkezik játékjoggal.

Felhívjuk a csapatok tagjainak figyelmét, hogy a pályán, a mérkőzés során, illetve a mérkőzésen kívüli időben a sportlétesítmény területén szándékosan elkövetett tettlegesség, illetve arra irányuló szándék büntetése minimálisan 10 meccses eltiltás.

Fellebbezés: a Fegyelmi Bizottság határozatának kézhezvételét követő 48 órán belül írásban kell benyújtani a Versenybizottságnál.

A mérkőzések megkezdéséhez legalább 5 játékos egyidejű jelenléte szükséges a pályán. Amennyiben valamelyik csapat létszáma a mérkőzés folyamán 4 fő alá csökken, a mérkőzést a játékvezető köteles beszüntetni és a mérkőzés 3 pontját 3:0-s gólkülönbséggel, vagy ha a pályán maradt csapat ennél nagyobb gólkülönbséggel vezet, az aktuális eredménnyel igazolja a versenybizottság.

Játékvezető hiányában szükség játékvezető vagy megbízott személy is levezetheti a mérkőzést. Ezt közös, írásbeli megállapodás előzi meg, melyet a mérkőzés jegyzőkönyvében rögzíteni kell.

A csapatok csak sport, illetve tornacipőben és LEHETŐSÉG szerint egységes, számozott öltözékben játszhatnak. A mérkőzés jegyzőkönyvét a mezek számozása alapján kell kitölteni. 
Éles és gumistoplis cipő használata a sérülésveszély és a pálya megóvása érdekében TILOS!

A mez színét a jegyzőkönyvben elöl álló csapat választja meg. Egyező színű felszerelés esetén lehetőség van megkülönböztető mez használatára. Amelyik csapat nem egységes szerelésben jelenik meg az a megkülönböztető mez használatára kötelezhető!

Büntetőterületen belüli szabálytalanság esetén a játékvezető ítélhet 7m rúgást vagy közvetett szabadrúgást, melyet a hatos vonaláról kell elvégezni.

A mérkőzéseken az ellenfélre irányuló becsúszás (szerelés céljából) nem engedélyezett, a kapus számára sem. Alkalmazása esetén a vétlen csapat közvetett szabadrúgáshoz jut. Szándékos, lábat érintő becsúszás kiállítással jár, mely lehet 3 vagy 5 perces, illetve végleges kiállítás. Amennyiben a becsúszás a hatoson belül történik, akkor a közvetett szabadrúgás a hatos vonaláról jár. Becsúszással labdát menteni engedélyezett.

Kérjük a csapatokat, hogy a pályabeosztást tartsák be. Az észlelt károkat haladéktalanul jelezzék a Versenybizottság jelenlévő tagjának.

Minden játékos a saját felelősségére vesz részt a bajnokságban. Az a játékos, aki már elmúlt 16 éves, de nem töltötte be a 18. életévét 
CSAK szülői írásos hozzájárulással léphet pályára és vehet részt a bajnokság mérkőzésein. A nevezési lap kitöltése és aláírása ezért kötelező! A Versenybizottság minden játékosnak javasolja a sportorvosi vizsgálaton való megjelenést. lásd. (Nevezési lapon)

A mérkőzéseket a sorsolásnak megfelelő időben kell lejátszani, ettől eltérni egy bajnokságon belül csapatonként 
egy alkalommal van lehetőség. A halasztást legkésőbb az egy héttel korábbi fordulóig jelezni kell a Versenybizottságnak, ha az érintett másik csapattal is sikerült megegyezni a mérkőzések cseréjében. A felmerülő költségek, minden esetben a halasztást kérő csapatot terhelik. Dija:5000ft

Új játékos igazolása egy héttel adott meccs előtt lehetséges, ha a már leadott nevezési lapon van szabad hely, ellenkező esetben csak cserélni lehet játékost, ami a bajnokság végéig vissza nem módosítható. A mérkőzés jegyzőkönyvébe fel kell tüntetni az új játékos nevét, születési adatait, ?új� jelöléssel. 
A bajnokság utolsó három fordulójában új játékos már nem igazolható, mérkőzés nem halasztható. Eltiltott játékos is igazolható a mérkőzés jegyzőkönyvének megjegyzés rovatában, de pályára csak az eltiltás letelte után léphet.
 


Ha egy csapat a mérkőzés közben kapusát mezőnyjátékosra cseréli, akkor az a játékos köteles eltérő színű mezben pályára lépni. Ezt csak játékmegszakításkor a játékvezető engedélyével teheti.
 


A kapus kidobással hozhatja játékba a labdát, a labdának 
el kell hagynia a büntetőterületet. Kézből való kirúgás nem engedélyezett. Ellenkező esetben az ellenfél csapata a hatos vonaláról közvetett szabadrúgással hozza játékba a labdát. A kapusról van szöglet. A hazaadott labdát a kapus kézzel nem foghatja meg - kivétel a hazafejelt, illetve a mellel hazaadott labda, illetve a nem szándékos hazaadásnak minősülő labda. Középkezdésből érintés nélkül gólt lehet szerezni. Kidobásból csak akkor érhető el közvetlen gól, ha a labdajátékban volt.

A csapatok az általuk okozott kárt kötelesek megtéríteni mind a pályára, mind a körülötte lévő létesítményekre, környezetre nézve (pl. világítótestek, ablaktörés, öltözői rongálás stb.). A vállalást a nevezési lap aláírásával igazolják.

A Versenybizottság fenntartja magának a jogot, hogy szükség esetén a versenykiíráson változtasson.

Az itt nem szabályozott, vitás esetekben az MLSZ Szabályzata alapján kell eljárni.

Felhívjuk a figyelmet a rend, a fegyelem és a tisztaság betartására. A műfüves pálya üzemeltetőjével kötött szerződés egyik alapfeltétele a pálya és környezete állagának megóvása. Szeszesital fogyasztása, dohányzás és a szemetelés a létesítmény területén szigorúan tilos, ami vonatkozik a játékosokra és a szurkolókra egyaránt. Alkoholt, kizárólag az erre kijelölt büfé környékén lehet fogyasztani.

Tilos a műfüves pályára székeket bevinni.
Minden résztvevőnek jó mozgást, eredményes szereplést és sportszerű mérkőzéseket
kívánunk!
 

Jászárokszállás, 2021. január 31.
 


 

Jászárokszállási Városi Kispályás Labdarúgó Versenybizottság